EKOkosmetika.lv Dabīgas, organiskas, eko un bio kosmētikas interneta veikals! - EKOkosmetika.lv Dabīgas, organiskas, eko un bio kosmētikas interneta veikals!! - - Ievads ķīmijā, vai mazais špikeris kosmētikas veikalā
E-Pasts:
Parole:
Reģistrēties
LV RU EN
Ieiet/Rēģistrēties | Mans Grozs | Noformēt pasūtījumu | Iemīļotas preces | Rekomendējam | Atsauksmes | Pirktākās preces

 
Raksti
 
EKO KOSMĒTIKA
KOSMĒTIKA ZĪMOLI
ORGANISKA KOSMĒTIKA
ĀDAS KOPŠANA
 

 
Preču katalogs
 
SEJAI
ĶERMENIM
MATIEM
ROKĀM
SAUĻOŠANAI
DEPILĀCIJAS LĪDZEKĻI
KĀJĀM
MUTES DOBUMAM
BĒRNIEM UN MĀMMĀM
VIRIEŠIEM
VANNAI UN DUŠAI
EĻĻAS UN AROMATERAPIJA
DEKORATĪVA KOSMĒTIKA
MĀJAI
Rādīt visas preces
 

 
Ražotāji/Zīmoli
 
ABSOLUTE ORGANIC (Izraēla)
ALPHANOVA (Francija)
AM NATURAL (Somija)
BAIKAL HERBALS (Krievija)
EC-LAB (Krievija)
ECO cosmetic (Vācija)
FAITH in Nature
LC BIO (Francija)
Le Cafe de Beaute (Krievija)
LOVEA (Francija)
NATURA SIBERICA (Krievija)
NORDEN COSMETICS (Latvija)
ORGANIX COSMETIX (Izraēla)
PLANETA ORGANICA (Krievija)
 

 
Iemīļotas preces
Pāriet
 
Nav nevienas iemīļotas preces.
 

 
Informācija
 
PAR MUMS
PIEGĀDE/APMAKSA
Datu aizsardzības politika
Atteikuma tiesības
Piegāde uz Omniva pakomātiem
Cenu-lapa (Excel)
Cenu-lapa (HTML)
Sazināties ar mums
 



Latvijas Reitingi
Ievads ķīmijā, vai mazais špikeris kosmētikas veikalā

Skola sen jau aiz muguras un ķīmijas stundas arī "veiksmīgi" aizmirstas. Tomēr ieejot kosmētikas veikalā un pacilājot skaistās krēmu burciņas, mēģinot izlasīt un saprast, kas labs vai slikts ir šīs burciņas "vēderā", saprotam, ka laikam tomēr ķīmijas stundas skolas programmā nav iekļautas tikai mūsu spīdzināšanai. Toties tagad mēs varam legāli špikot, nebaidoties, ka kāds ar lineālu uzšaus pa pirkstiem. Pētot kosmētikas sastāvdaļu sarakstu, apkopojām visbiežāk sastopamās sastāvdaļas, no kurām ir ieteicams izvairīties:

  • 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL kosmētikā izmanto kā konservantu, šī sastāvdaļa ir alergēns, kas veido vēzi veicinošus savienojumus.
  • BHT ir antioksidants, smaržvielu sastāvdaļa un ir ar maskējošām īpašībām.
  • DMDM HYDANTOIN kosmētikā izmanto kā konservantu.
  • TRICLOSAN ir viela, kas tiek izmantota kā kosmētikas biocīds, dezodorants un konservants.
  • FRAGRANCE vai PERFUME – smaržvielas, potenciāls alergēns
  • DYES kosmētikā izmanto kā krāsvielu. Visbiežāk kosmētikas sastāvdaļu sarakstā tās apzīmē kā sastāvdaļas, kas sākas ar „CL” un numuru. Ir dažādu bīstamību krāsvielas. Dažas no tām ir kancerogēnas un tādēļ Eiropas Savienībā pat aizliegtas.
  • Ceteareths ir polietilēna glikola ēteri. Visbiežāk kosmētikā atrodamais Ceteareth ir CETEARETH-20. Šīs vielas izmanto kā attīrošas un šķīdinošas vielas.
  • PEG (polietilēna glikoli) sastāvdaļas ir sintētiski ķīmiskie savienojumi, kas kosmētikā tiek izmantoti kā aktīvās vielas, attīrošās vielas, emulgatori un kondicionētāji. Šīs vielas var palielināt dažādu vēžu rašanās risku.
  • Parabēni iek kosmētikā izmantoti kā konservanti. Taču to funkcija var būt arī pie smaržvielu veidojošajiem savienojumiem. Ir dažādi parabēnu veidi, piemēram, SODIUM METHYLPARABEN, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN un citi.
  • TRIETHANOLAMINE (TEA) ir savienojums, kas kosmētikā kalpo kā smaržvielu sastāvdaļa, pH regulētājs, emulģējošais līdzeklis, maskējoša viela.
  • BENZYL ALCOHOL ir aromātiskais alkohols un tiek izmantots kā ārējais sāpes remdinošais līdzeklis, smaržvielu sastāvdaļa, konservants, šķīdinātājs, viskozitāti samazinošs līdzeklis, kā arī maskējošs līdzeklis.
  • ISOPROPYL ALCOHOL ir alkohols, kas tiek izmantots kā līdzeklis pret putām, smaržvielu sastāvdaļa, šķīdinātājs un viskozitāti samazinošs līdzeklis.
  • ETHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE kosmētikā izmantots kā konservants.
  • METHYLISOTHIAZOLINONE kosmētikā izmantots kā konservants.
  • IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE kosmētikā izmantots kā konservants
  • EUGENOL ir bieži izmantota viela, kas kalpo kā denaturants un kā smaržvielu sastāvdaļa. ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE ir absorvents un viskozitāti palielinoša viela.

Eiropas Savienība ir arī norādījusi 26 kosmētikas līdzekļos sastopamas sastāvdaļas kas ir alergēni. Šīs vielas ir sekojošas:

  • Amyl cinnamal
  • Benzyl alcohol
  • Cinnamyl alcohol
  • Citral
  • Eugenol
  • Hydroxy-citronellal
  • Isoeugenol
  • Amylcin-namyl alcohol)
  • Benzyl salicylate
  • Cinnamal
  • Coumarin
  • Geraniol
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Farnesol
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Linalool
  • Benzyl benzoate
  • Citronellol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • d-Limonene
  • Methyl heptin carbonate
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Oak moss and treemoss extract
  • Treemoss extract

Uzskaitītās vielas nav iespējams atcerēties, tomēr nākamo reizi iegādājoties krēmu, šampūnu vai vienkārši dušas želeju, der ielūkoties un paķert to līdzi uz veikalu, apbruņoties ar pacietību un laika rezervi un lielais izpētes darbs var sākties. Mēs esam par tīru, nekaitīgu, bet iedarbīgu kosmētiku. Paul Penders dabīgā kosmētika ir liecība tam, ka var radīt bagātīgus un iedarbīgus skaistumkopšanas līdzekļus, neizmantojot kaitīgās vielas tajos.

Lai veiksmīgi un nekaitīgi pirkumi!

"Paul Penders Baltic" komanda

Lai saemtu papildinformciju, ldzu, apmekljiet Ievads ķīmijā, vai mazais špikeris kosmētikas veikalā.
Raksts bija publicts 10 October 2012 g..
Atsauksmes: 0
Pievienot atsauksme
 
E-Cosmetics © 2013. Visas tiesības aizsargātas.
Internetveikala www.ekokosmetika.lv informācijas kopēšana un pārpublicēšana bez SIA "E-cosmetics" rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.